Tijdens een nachtelijke wandeling loop langs een basisschool, waar in een van de lokalen het t.l.-licht knippert. En plotseling zie ik het voor me: het ondeugende jongetje dat voor straf moest nablijven en door een verstrooide leraar is vergeten.

Verlaten en teleurgesteld leeft hij zijn frustratie uit op het lichtknopje. Aan, uit, aan, uit, een zinloos signaal in de nacht. Terwijl ik verder loop, vraag ik me af wat er van hem terecht zal komen. Zal hij schrijver worden? Hopelijk niet.

reageer alsjeblieftlekker lekker!!!!huh ik snap het niet   Tja en dan... Ouders ongerust, politie bellen om zoon lief als vermist op te geven. Of zouden de ouders genieten van de rust die er nu bij hun thuis ontstaan is..achtergelaten in een school midden in de nacht agtergelaten in een school alle deuren op slot, alle ramen potdicht, alles wat je te lezen hebt zijn schoolboeken en je kan alleen maar zitten op de harde schoolbankjes waar je de hele dag al op zat....wat een nachtmerrie, en dan heb ik het nog niet eens over het gebrek aan maaslander kaasjes!Geweldig Maar hoe vaak ik dit ook intik, ik raak het meteen weer kwijt ,.