Waarom haat huilende mensen op t.v.? Zussen, vrienden en ouders met enorme spijt van iets wat ze niet helemaal hebben onthouden. Met mijn kiezen op elkaar blijf ik kijken. De aftiteling rolt over hun vochtige gezichten. In slow-motion glijden die langs elkaar. Hoe kunnen ze zich zo laten gaan? Nog wel voor de camera!

Hoe voelde dat ook alweer?

De schokkende schouders, dichtgeknepen ogen en brandende tranen die opeens over je wangen je mond in liepen. Zout, smaakte dat. En gedachten waren er niet bij. Het was ongecontroleerd. In golven. Misschien was er tussendoor steeds een eenvoudige gedachte die de volgende golf op gang bracht. Maar hoe begon het eigenlijk? Was het dezelfde druk in mijn borstkas? Het steeg naar mijn keel tot het onhoudbaar was en het gewoon gebeurde. Dat mechanisme begrijp je op dat moment niet.

Jaloezie, dat is wat ik nu voel.

Mozes heeft eens door laten schemeren  dat hij jaloers is op mijn tafel, omdat die van hem slechts van steen zijn. Maar goed, ik betaal me helemaal blauw aan verzekering.Snik... ik ben gedegradeerd eerst was ik een Jogchempje, nu ben ik slechts nog een spinnekopke...             bridge to terabithia ik keek laatst een film
en ik huil nooit bij films
ik bedoel, kom op.
maar bij deze begon m'n oog toch stiekem een beetje te tranen.
zat ik daar,
in dat huis,
op te passen.

hy was mooi.jenny die maakt meer jongens gek van plezier denk ik.Zelfs ik krijg Jogchem niet aan het huilen....Huilen.... Huilen is voor jou te laat, dus hou je kop. 'T is je eigen schuld dus ruim die rommel op.