Telebankieren, telewerken, teleshopping; zet me in de gloed van een monitor en red me wel. Kopje koffie, voetbad, bakje nootjes en het leven is weer mooi. Zojuist stuurde ik een mailtje naar Philips met een verzoek om een monitor met extra uv-straling, om lekker bij te bruinen tijdens het computeren. Het patent interesseert me niet, zolang ik maar niet naar buiten hoef om bruin te worden.

Begrijp me niet verkeerd: ik kom graag buiten, maar niet om praktische redenen. Eerder om tegen de ideale boom aan te plassen, te zien hoeveel auto's voor me stoppen, of in een rij aan te sluiten en te wachten op wat dan ook. Naar buiten gaan is voor mij doelloos en heerlijk onbestemd. Dat niet iedereen daar zo over denkt, neemt niet weg dat er steeds meer redenen wegvallen om het huis uit te gaan.

Wat als ieder die straks naar buiten gaat, daar niks bijzonders te zoeken heeft? Hier telt een meneer stoeptegels, daar legt een mevrouw wat bladeren in een cirkel. Een jongen vindt een duiveveertje en klimt naar de bovenste verdieping om hem naar beneden te laten dwarrelen. Het lijkt me heerlijk om rond te banjeren in een parade van verdwaasde geestverwanten!

Ach, het zal allemaal wel weer anders uitpakken met die vooruitgang.

LOOP LOESJE , LOOP !   wauw mooi.Pluisjes Pluisjes en sneeuwvlokjes vangen :)buitenmens? tekst
ik noem mezelf graag een natuurmens maar  in de praktijk zit ik nog liever binnen om over de natuur te lezen of te schrijven .Straks moet ik weer  naar buiten. Een stempeltje halen om te bewijzen dat ik nog steeds werkeloos ben. Hopelijk wordt ik niet misselijk van da buitenlucht. Buitenlucht is immers wreed ongezond. Iedereen blaast zomaar zijn adem uit in da buitenlucht. Kan toch niet gezond zijn ???ik verdwaal graag :)